Doe meer met dyslexie
op het werk

 


"slimmer dan je baas,
dyslexie op het werk"Dyslexievriendelijk ondernemen


Wat kan een ondernemer doen om meer gebruik te maken van "anders denkenden"? Volgens amerikaans onderzoek zijn 30 tot 40 procent van de ondernemers dyslectisch. In het filmpje "Think Different" van Apple zijn 9 van de 17 personen dyslectisch.

Als werknemer komen echter veel dyslectici niet echt uit de verf of lopen tegen een burnout aan. Natuurlijk zijn wij niet allemaal een Steven Jobs (Apple) of Imrad Kamprad (Ikea). Toch is het mogelijk door aandacht te besteden aan de eigen leerstijl en de eigen manier van werken, om meer uit dyslecti te halen.

Valk&Uil komt graag een met U praten hoe wij Uw bedrijf meer dyslexievriendelijk kunnen maken. En daarmee misschien meer succesvol??


                               

Een volwassene met dyslexie heeft veel doorzettingsvermogen nodig. Dyslexie vraagt veel extra inzet. Dyslexie is meer dan moeite hebben met lezen en schrijven.

Volgens onderzoek gebruiken dyslectici hun rechterhersenhelft meer dan anderen bij het verwerken van talige informatie. Het denken en handelen van dyslectici is vaak associatief en beeldend. Dit is tegelijkertijd een valkuil, Ún een kwaliteit. Nadruk op grammaticale kennis, woordenschat en spelling maakt van dyslexie een handicap.

Maar een mens heeft meer manieren om op een intelligente manier met informatie om te gaan. Het helpt te weten waar de dyslecticus goed in is en hoe onbewuste eigen strategieŰn onderdeel kunnen worden van een eigen werkstijl.